Svartisen

Opplev Svartisen fra Furøy camping

Furøy camping ligger kun 15 minutter unna Svartisen, og er et perfekt utgangspunkt for å oppleve isbreen. Svartisen er Norges nest største isbre på hele 370 kvadratkilometer. Fra Kystriksveien – FV17 – kan Svartisen oppleves ved å ta båten over Holandsfjorden ved Brasethvika, men det er også mulig å leie båt på Furøy og  ta turen dit med båt på egenhånd (15 minutter). Her er noen tips til hva du kan gjøre på Svartisen:

Foto: Olav Breen

Båten over til Svartisen

Det første dere må gjøre er å ta båten over til Svartisen. Den går regelmessig fra slutten av mai til begynnelsen av september.

Se båttidene her. På båten kan dere leie sykkel, eller bestille biltransport om dette er ønskelig.

Mulighet 1 – gå opp til Brestua

Fra kaia er det ca 1 km opp til Brestua. Denne ligger på en morene rett ved vannet som Svartisen munner ut i. Herfra har man en storslagen utsikt mot Svartisen. Brestua har servering.

Mulighet 2 – gå helt opp til isen

Å gå helt opp til isen – spesielt for de som ikke har vært nær en isbre før – er en stor opplevelse. Om dere går til fots må dere fra kaia beregne ca 3 timer tur/retur. Det er 3 km opp til enden av veien, og ytterligere 40 minutters gange på sti opp til breen. Husk at det er mulig å leie sykler på båten, det vil gjøre turen en del enklere.

Mulighet 3 – brevandring

Dette er den absolutt beste måten å se Svartisen på – oppe på selve breen ! I sesongen er det brevandring hver eneste dag. Turen tar ca 5 timer, og minimum aldersgrense er 12 år. Bestilling senest dagen før. Les mer om brevandring på Svartisen her, og se tidene.