Beyond Limits – Kajakk på Svartisen

Store isfjell, Artiske omgivelser, solen som aldri slutter å skinne. En ny opplevelse venter bare en liten kjøretur fra Glomfjord i Meløy kommune. Opplev gleden av sommerpadling ved Svartisen, Norges nest største isbre. Du trenger ikke dra til Svalbard eller Grønland for å oppleve isfjell som flyter rundt kajakken din mens du nyter utsikten til den kalde og blåe isbreen som ligger foran deg.

En skjult skatt som få vet om ligger gjemt langt oppe i fjellen i Meløy. Fire brearmer fra Svartisen strekker seg ned i Storglomvatn og kalver store mengder med is i vannet. Når våren kommer ligger det derfor og flyter store isfjell i det enorme vannmagasinet.

Sporene i fjellet forteller oss at vi skal padle i et område som var en gang dekket av bre. Fjellene i området består hovedsakelig av Kalksteinen og Marmoren og en kan tydelig se hvordan istidene og har jobbet i fjellene. I tidsrommet juni-Juli er det midnattsolen som råder i himmelen, og det er derfor lyst døgnet rundt. Hvis vi er heldige kan vi oppleve å se reinflokker som beiter i den tynne vegetasjonen som ligger rundt vannet.

Beskrivelse

Vi møtes i Glomfjord og kjører opp til Demningen ved Storglomvatn. Vi setter ut kajakkene og tar de første åretak ut i det irrgrønne Storglomvatn. Vi padler i retning av de fire brearmene som kommer ned fra Svartisen og padler i mellom isfjellene som ligger og flyter i vannet. Svartisen er i konstant bevegelse og kalver hele tiden, vi passer derfor på å holde god og sikker avstand til brearmene.

Info

Kontaktinformasjon

Beyond Limits
8150 Ørnes
41601747

Hjemmeside