Aktiviteter

Aktiviteter og severdigheter i Meløy

Meløy er et eldorado for den som ønsker aktive opplevelser og mektig natur. Bruk Furøy camping som base til å utforske mulighetene ! Ønsker dere å se alle mulighetene Meløy har å by på, gå til Kystriksveiens sider om Meløy.

Svartisen

Furøy camping ligger kun 15 minutter unna Svartisen, og er et perfekt utgangspunkt for å oppleve isbreen. Svartisen er Norges nest største isbre på hele 370 kvadratkilometer. Fra Kystriksveien - FV17 - kan Svartisen oppleves ved å ta båten over Holandsfjorden ved Brasethvika, men det er også mulig å leie båt på Furøy og  ta turen dit med båt på egenhånd (15 minutter).

Båten til svartisen

Se båttidene her. På båten kan dere leie sykkel, eller bestille biltransport om dette er ønskelig.

IMG_0884_web13

Meløy adventure – brevandring på Svartisen

Med Meløy Adventure har du hele 3 ulike måter å oppleve Svartisen / Engenbreen på - kort tur opp på breen, guidet tur til brekanten, eller komplett brevandring/isklatringstur. Valget er ditt !

Beyond Limits – Kajakk på Svartisen

Beyond Limits er et firma som har spesialisert seg på unike opplevelser såvel sommer som vinter. Vi vil vise deg Nordland fra et unikt perspektiv, et land med bortgjemte perler som vil gi deg en uforglemmelig opplevelse! Her tilbys aktiviteter som skiturer, vandring, padling, brevandring, rapperlering og grotting.

Storglomvassdammen

Ved enden av fjellveien opp til Glomfjellet i Meløy kommer du til den enorme Storglomvassdammen, som er verdens største steinfyllingsdam. Dammen rommer utrolige 3,5 milliarder kubikkmeter vann, eller tilsvarende ca 500 liter vann hver til alle innbyggerne på jorden !